пятница, 5 апреля 2019 г.

Рік Китаю

             Цого року відзначається 25 років встановлення дипломатичних відносин між Україною і Китаєм. Країна Східної Азії є надвзвичайно цікавою і зробила величезний внесок у розвиток світового мистецтва, науки та культури. 
         Інтерактивна подорож – знайомство до Китаю – це дотик до однієї з  найдавніших світових цивілізацій, знайомство з дивовижною природою і унікальними традиціями. Таку віртуальну поїздку здійснили учні – шестикласники гімназії разом з вчителем Т.Я.Бондаренко завдяки електронному ресурсу «Усе найцікавіше про Китай» , створеного Миколаївською обласною бібліотекою ім. В.О. Лягіна. Бібліотекар зазначила, що Китай  різноманітна країна, яка подарувала світу чимало винаходів, якими ми всі користуємося і сьогодні. З великим задоволенням діти переглянули відео про визначні історичні та  археологічні пам'ятки: найбільший палацовий комплекс «заборонене місто» в Пекіні,  Теракотову армію, яка увійшла в перелік всесвітнього надбання ЮНЕСКО,  Велику китайську стіну  довжиною більше 21 тисячі кілометрів,  історію виникнення найбільш відомих у світі  бойових мистецтв: ушу і кунг -фу,   особливості кухні та чайної церемонії.  Особливі емоції  викликав ролик про Велику панду , яка є своєрідним символом Китаю та Всесвітнього фонду дикої природи.  Неабияку цікавість діти виявили до виставки – інсталяції «Цікаві факти про Піднебесну імперію», на якій поряд з друкованою продукцією представлено елементи побутової кухні та національного одягу.
  Зустріч виявилася дуже цікавою і пізнавальною для дітей, адже дала можливість здійснити подорожі до однієї з найпотужніших  прадавніх цивілізацій  на Землі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий