среда, 3 апреля 2019 г.

Міжнародний день книги

                Дитячі книги – це цілий світ, усе найцікавіше і найзагадковіше в дитячому світі – з дитячих казок. 2 квітня вся світова спільнота відзначає Міжнародний день дитячої книги. Саме дитяча книга відіграє важливу роль у формуванні  духовного і інтелектуального розвитку дітей.
         Тож саме в цей день до Братської  районної бібліотеки для дітей завітали учні 4-х класів ЗОШ І ступеня разом з вчителями А.І Вініченко та Г.М.Філоненко на літературно-казковий тур «Казкові перлини Г.К.Андерсена».  Ведуча заходу розповіла дітям про найвідомішого казкаря усіх часів,  твори якого зачаровують дітей уже більше 200 років. Сьогодні його називають «Великим казкарем», «Добрим чарівником», «Королем казок». Ганс Крістіан   написав більше 170 казок, які  перекладені більш ніж 150 мовами світу, вони стали основою для численних екранізацій, мультфільмів, балетів. Міжнародна премія ім..Г.К.Андерсена була заснована в 1956 році і з того часу один раз на рік її вручають найвідомішим письменникам та художникам дитячих книг. Учні  з задоволенням взяли участь у  вікторині  та позмагалися у конкурсі «Казки Андерсена: складаємо пазл». Емоції зашкалювали, діти підтримували один одного, декому прийшлося навіть  взяти  у помічники друга з залу.  Дитячий гомін затих під час перегляду мультфільму «Гидке качення»,  який  зарядив їх позитивом та добротою,  бажанням поринути у захоплюючі мандри  сторінками книг великого казкаря світу.
           Книги Ганса Крістіана Андерсена  відкривають світ доброти та справедливості, вчать цінувати дружбу та щирість, дарують гарний настрій. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий