вторник, 19 марта 2019 г.


       
 19 березня до Братської районної бібліотеки для дітей завітали учні 2-х класів Братської ЗОШ І ступеня на годину пам'яті «Братщина: шлях до визволення», присвячену 75-й річниці визволення Братщини від фашистських загарбників.
       Школярі разом з вчителями А.Тягнирядно та А.Агейкіною  уважно слухали розповідь Данути Вініченко про початок неоголошеної війни, яка прийшла до нас  в червні  1941 та період окупації нашого селища. Від рук фашистів загинуло багато людей, дітей, багатьох вивезли на каторгу до Німеччини. Але наш народ вірив у перемогу і всі, від малого до дорослого, як могли воювали з лютим ворогом.
            В перших числах березня почалися запеклі бої за визволення території Миколаївської області, а Братське було звільнено 19 березня 1944 року. В боях за наше селище загинуло 30 воїнів. Їх імена закарбовані на пам’ятних плитах у парку Слави на меморіальному комплексі. В ці дні ми з вдячністю згадуємо Героя Радянського Союзу, старшого лейтенанта Міргая Фархутдінова, який загинув, визволяючи наше селище. З гордістю згадуємо і нашого земляка, Героя Радянського Союзу капітана Василя Андрійовича Вороніна, який отримав тяжке поранення під  час бою в Прибалтійському містечку і через деякий час помер. Діти переглянули виставку, на якій розміщено друковані видання про роки війни, про героїчні подвиги солдатів, простих людей, жінок і дітей заради свободи і миру на нашій рідній землі.

     На завершення бібліотекар побажала всім миру, добра, гарного навчання та щирих, вірних друзів! 

Комментариев нет:

Отправить комментарий