вторник, 19 февраля 2019 г.

Героям Небесної Сотні присвячується

       19 лютого у Братській районній бібліотеці для дітей пройшла година пам'яті «Україна понад усе»,  для учнів 7-го класу ЗОШ І-ІІІ ступеня. Ведуча розповіла дітям про події, які відбулися в листопаді 2013 - лютому 2014рр., протистояння народу проти тодішньої влади, початок Революції Гідності.  Фінальним і найбільш драматичним етапом революції стали події у Києві 18-20 лютого, в ході яких загинуло більше сотні кращих наших синів і дочок,  яких у жалобних промовах назвали «Небесною сотнею».  Відтоді минуло 5 років.Ми пам’ятаємо наших героїв. На їх честь називають вулиці, в школах, музеях, бібліотеках створено куточки пам'яті. Найперший пам’ятник в Україні на честь Героїв Небесної Сотні споруджено в Миколаєві, у сквері Ради Європи. Чотириметрова бронзова скульптура нагадує змах ангельських крил. На верхівках крил сидять голуби, готові здійнятись у височінь,- символ чистих, невинних душ. Бібліотекар познайомила з літературою, яка представлена на виставці «У їх серцях жила Україна», зупинилася на книзі відомої Миколаївської письменниці Людмили Чижової  «Зворотний відлік».
Діти прослухали пісню «Пливе кача», яка стала неофіційним гімном «Небесної сотні».  Схвильовано прозвучали  поетичні рядки вірша «Мамо, не плач» у виконанні учениці 7-го класу К. Поборської .  Затамувавши подих всі прослухали пісню «Білі лебеді», яка викликає сум і печаль за загиблими.

    Хвилиною мовчання   всі учасники заходу вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні.  А потім всі дружно приєдналися до акції «Ангели пам'яті» , яка в ці дні проходить по всій Україні. Разом з вчителями, бібліотечними працівниками діти  розвішали білі паперові ангели на дереві у пам’ять про розстріл Героїв Небесної Сотні 

Комментариев нет:

Отправить комментарий