среда, 11 декабря 2019 г.

Жити за законом

11 грудня фахівці  районної бібліотеки для дітей в рамках Всеукраїнського тижня права провели правознавчий компас «Жити за законом» для учнів 7-го класу Братської ЗОШ І-ІІІ ступеня.
   Дітям   було цікаво і корисно довідатись про  права та обов’язки,  які становлять основу життя людей всієї планети. Справедливість та відповідальність, свобода та повага один до одного, совість та чесність це головні засади, за якими ми всі повинні жити. Дотримуючись цих основних правил у нашому житті, в родині, в країні та в цілому світі буде панувати мир, злагода, добро, радість. І щоб ніхто не міг посягнути на спокійне життя громадян на міжнародному рівні в грудні 1948 року була прийнята Загальна декларація прав людини. Сьогодні гарним  помічником у цій  справі є Міжнародна організація Amnesty International , яка покликана захищати права і свободу людей. Саме в ці грудневі дні організація  проводить Марафон написання листів на підтримку людей, чиї права було порушено. Бібліотекар розповіла учням про Марафон та трагічні  історії, які сталися з людьми з різних куточків світу та можливість кожного з нас  спробувати вплинути на ситуацію.  На прикладі  героя Марафонів написання листів 2014-2015рр.,  відомого українського журналіста Олега Сенцова,  бібліотекар закликала учнів долучитись до Марафону 2019 «Напиши листа – врятуй життя». Щирі слова підтримки та найкращі побажання від учнів 7-го класу будуть відправлені до представництва  Amnesty International у м.Києві.
       Захід пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість наших дітей  до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.


           

Комментариев нет:

Отправить комментарий