четверг, 21 ноября 2019 г.

День Гідності і Свободи

      21 листопада в районній бібліотеці для дітей для учнів 8-го класу гімназії відбулася година слави «Ти в наших серцях, Україно» присвячена  Дню Гідності та Свободи.
         Саме 21 листопада 2013 року на Майдані Незалежності у Києві розпочалася акція протесту проти рішення тодішньої влади призупинити підготовку до підписання Угоди про вступ України до Євросоюзу. Ця революція є грандіозною історичною подією, однією з найбільш знаменних в наш час. Дуже важливо зберегти і передати поколінню правду про події, настрої і перемоги того часу. Сьогодні історики, політики, письменники, журналісти та інші не байдужі люди  на основі документальних спогадів пишуть книги, створюють документальні та художні фільми. На просторах Інтернет - ресурсів можна знайти багато документальних відеоматеріалів, знятих під час цих подій. Бібліотекар розповіла дітям про причини, які спонукали народ вийти на Майдан, зачитала уривок з книги М.Вітра «Літопис Революції Гідності» де описується,  як відомий журналіст Мустафа Наєм на своїй сторінці у Фейсбуці увечері 21 листопада закликав усіх небайдужих зібратися біля монумента Незалежності о 22.30. Крок за кроком діти переглянули хроніку подій, вражаючі фотоматеріали, згадали імена загиблих Михайла Жизнєвського, Сергія Нігояна та Юрія Вербицького - перших жертв протистояння на Майдані та Героїв Небесної Сотні.
         Ця революція внесла зміни в політичний устрій України, показала, що народ може рухатись тим шляхом, який він сам  обере і що об’єднавшись, ми готові до рішучих дій задля захисту свого народу і здійснення мрій.


Комментариев нет:

Отправить комментарий